www.hizi.dk

Kroatien - sommeren 2005

Klik på billedet for at se det i stort format

Pula - Pjescana Uvala:

Nu er vi endelig kommet til Kroatien, ungerne har glædet sig i flere uger, og nu sidder vi her på altanen, klokken er 20.00, solen er ved at gå ned og vi har udsigt ud over havet.

Klik på billedet for at se det i stort format
Aftenudsigt fra lejligheden

Vi tog hjemmefra Danmark den 17.06.2005 kl. 15.41 og sad i vores lejlighed kl. ca. 14.30. Henning har kørt det meste af natten og vi er kommet gennem både Tyskland og Østrig uden at holde i kø. Vi tabte lidt tid, da jeg ikke forstod "Fru Nielsens" anvisninger, og igen da vi nåede til Trieste, så holdt de simpelt hen op med at sætte skilte op i byen - det var heldigvis ikke mig som kørte på det tidspunkt!

For en god ordens skyld bør jeg lige nævne, at "Fru Nielsen" er vores PDA og vejviser, og hende og jeg er bestemt ikke på talefod.

Nå, men nu sidder vi her i en super lækker lejlighed, har været i poolen og nede og spise på en hyggelig fiskerestaurant. Fruen i "huset" er rigtig sød og venlig og vil meget gerne hjælpe - så der er gode drikkepenge i vente. Vi er allesammen enige om, at det er yderst svært at bevare pessimismen!

Søndag den 19.06.2005 - kl. 17.00:

Sidder og får lidt koldt at drikke og lidt salte chips, efter en lang og varm dag ved poolen. Har lige været et smut i BILLA for at handle til et par dage. Så en hyggelig restaurant i går, da vi gik tur ved stranden, så det bliver nok der vi indtager vores aftensmåltid. Jeppe og Henning tager sig en lur og Kim driller sin søster, så nu smutter jeg ud på terressen og læser en bog.

Mandag den 20.06.2005 - kl. 09.00:

Sidder her på vores fantastiske terresse og nyder havudsigten og spiser morgenmad. Den ellers så hyggelige restaurant, som vi besøgte i går, var godt nok hyggelig, men alt som kunne gå galt gik galt:

Jeppe ville for anden dag i træk have fisk, Laura spaghetti, Kim og jeg ville have pizza og farmand skulle have en stor steak.

Vi ankom til restauranten lige inden det store "ryk ind", men alligevel var vi de sidste som fik mad, som i øvrigt kom som en "byge".

Jeg tror vi ventede 1½ time før det første kom. Muslinger til Jeppe og farmand og en fetasalat til bordet. Vi havde bedt om, at al maden kom samtidig, men det kan man ikke sige det gjorde. Da tjeneren kom med de 2 første retter, forsikrede han at de andre retter ville komme nu, men....... der gik vel 15. minutter så kom Lauras mad, da hun var færdig, kom der fisk og bøf, så da Henning og Jeppe var færdige med at spise og Jeppe havde kastet sig over søsters pasta, sad Kim og jeg ligesom der og kiggede på hinanden. Da vi endelig fik vores mad, så kom tjeneren og spurgte om vi havde fået de ekstra sodavand vi havde bestilt og gæt selv...... det havde vi ligesom ikke! Så da han kom med dem bad vi om regningen, for ellers havde vi siddet der endnu.

Jeg glemte helt at fortælle, at da Henning havde fået sin bøf kom tjeneren med en gang spaghetti, muslinger og salat IGEN, hvor han smed salaten ned på bordet og sagde "on the house", men da havde farmand mistet tålmodigheden og insisterede på at han tog det med. Ikke en eneste gang havde tjenerne sagt, at de var lidt forsinkede eller simpelt hen havde glemt vores ordre, de var bare usynlige og der var ingen øjenkontakt at få.

Der var ikke mange drikkepenge at hente den aften - faktisk INGEN.

Nå, men alligevel kan det ikke ødelægge aftenen, for man kommer hjem til en super luxuslejlighed, hvor der er kælet for detaljerne, rent og pænt og alt er nyt.

Vi fik ikke gået en tur ved stranden som planlagt, for der var bælgmørkt da vi endelig forlod spisestedet og ungerne var trætte. Men det når vi nok en af de andre dage.

Henning har lige sendt diverse sms´er hjem til familie og venner, om hvor hårdt den kommende dag tegner sig:

Vi skal jo kæmpe os de 10 meter ned til poolen, for at smide os på hver sin solseng og bare nyde dagen ;o) Det tegner til at dagen bliver ligeså varm som i går, så vi skal både smøre os ind i solcreme, og selv hente vores øl...... pyha........

Fakta - værd at vide:

Handel i butik:

Nogle ting er billigere end i Danmark, men ellers ligner priserne dem vi har herhjemme. Der er klar forskel på egne varer og importerede varer.

Spisning i byen:

Det er ret billigt at spise ude, de første 2 dage har vi spist 5 personer for et sted mellem 300 - 500 kr.

Vores lille lokale bagerbutik:

Tirsdag den 21.06.2005 - kl. 10.20:

Efter en hel slappedag ved poolen i går, kun afbrudt af en lille spadseretur lige omkring lejligheden, føler vi at der i dag skal ske lidt. Planen er at tage en tur til Pula og se bl.a. amfieteatret og måske en lille shoppetur. Men først går vi lige en tur i poolen for at blive afkølet.

I går startede vi vores Backgammon konkurrence, Henning slog Kim 5 - 1 og Hennings og min stilling er p.t. 1 - 1. Så vi er altså ikke færdige med vores første runde af to.

Vi tog ud og spiste igen i går - det samme sted, som første aften - og det var en ren fornøjelse. Fantastisk tjener, som var yderst opmærksom og venlig (og vi ventede ikke 2 timer på første ret ;o) Vi spiste og drak - nogle fik forretter og andre desserteer og alle hovedret - for den nette sum af 371 kn. (der går ca. 1 kr. til 1 kroatisk kn.)

Kl. 15.30:

Sidder igen ved poolen. Har været en tur i Pula for at se amfieteatret, som var lidt af en oplevelse. Det kostede 20 kn. pr. voksen og 10 kn. for børn, selv om Henning forsøgte at overbevise billetdamen om, at vi skulle betale for både Laura og Jeppe, så fik vi ikke lov.

Vi sprang morgenbadeturen over, men har her til eftermiddag taget revance. Vi passer lidt på Jeppes skuldre og ryg for at han ikke bliver skoldet.

Klik på billedet for at se det i stort format
Amfie-teatret i Pula

Mor laver hjemmelavet aftensmad i dag og backgammon turneringen fortsætter og måske bliver der også tid til en gang "Røvhul"

Farmand er gået igang med det helt store læghegns projekt på altanen, godt ungerne har fiskenet med og at mor har taget tørrresnor med.

Kim og jeg er begyndt at lære kroatiske ord - dagens 2 ord er: I går var det:

Når man bor i et lille lokalsamfund, så er der virkelig point at score, hvis man kan et par enkelte gloser.

Kroatierne taler også tysk og italiensk og nogen unge mennesker kan også lidt engelsk. Så med mindre man kan italiensk, så er der mulighed for at få afpudset de tyske gloser, og det er altså ikke altid helt nemt, så der ryger gerne et par engelske og franske ord ind i nogen af sætningerne, men det vigtigste er jo at blive forstået ;o)

Ferietips:

Det kan godt betalte sig at lære et par enkelte kroatiske gloser, hvis man bor lidt ude for de store byer. Stemningen ændrer sig straks fra kølig til varm og venlig, hvis man bare kan lidt:
Klik på billedet for at se det i stort format
Een af Lauras mange tegninger

Onsdag den 22.06.2005:

Stor krise! "Mutter Fit" bankede på vores dør og fortalte at der ikke kunne svømmes i poolen, på grund af solcreme - men må nemlig ikke have solcreme på når man skal bade i poolen - nemt i 35 graders varme, sol fra en skyfri himmel og en total hvid krop(!) Vi føler os egentlig ikke særlige skyldige - selv om vi har brugt poolen meget - for vi har brugt solcreme fra NuSkin, som jo er et vandbaseret produkt, hvor der ikke er olie og affaldsstoffer i.

"Mutter Fit" må løse problemet - man er jo nødt til at have solcreme på - ender hun nok med at få en del sure gæster i løbet af sommeren, når højsæsonen for alvor sætter ind?

Nå, så i dag skulle være dagen, hvor vi prøvede de kroatiske strande. Vi havde allerede udset os en strand helt ude ved RT Kamenjak. Det viste sig at være et fredet område og det kostede 20 kn. at komme ind og så var det "bare" 4 km. af snørklede, stenede veje, hvor vi måtte køre meget langsomt - jeg tror Henning flere gange overvejede at vende om, men han sagde ikke noget.

Det var hele turen værd, vi endte ude på spidsen, hvor vi badede og snorklede - der var rigtig mange fisk at se på og små grotter, som kun Henning nåede at kigge lidt på. Stedet var måske ikke helt godt for de 2 små - dels på grund at strømmen men også på grund af søpindsvin; vi må forsøge at købe et par plastik badesko til dem.

Derefter gik turen op til områdets eneste bar, for farmands mave var begyndt at rumle. Jeg var ellers ikke helt "hot" for jeg havde forudset en rigtig "turistbar", hvor alt var til overpris, men jeg blev positivt overrasket.

Klik på billedet for at se det i stort format
På bar midt i en majsmark

Det var et rigtig skægt sted, som bestod at små legepladser, borde og stole rundt omkring i noget der mindede om bambus-/majsplanter som vægge og tag.

Drengene fik 3 store cavapcici, som vist nærmest kan beskrives, som en burger med pølser, alle fik iste på nær farmand, som nød en pivo i stedet for.

Kl. 21.00:

Dagens 2 ord:

Efter frokost gik turen til en bugt, vi havde set på vejen. Det var bare alletiders også for de 2 små. Det var en stenstrand og ikke som tidligere kun klipper med søpindsvin.

Laura og Jeppe fik samlet lidt til børnehavekufferten, og så fik vi set fisk og krabber. Henning slog hul på en blåmusling, og så var der virkelig kamp mellem diverse krabber og fisk.

Kl. ca. 16.30 gik turen hjemad, hvor vi alle fik et velfortjent bad efter alt det havvand.

Vi spiste på vores lokale fiskerestuarant, selv om Kim syntes, at vi skulle prøve noget nyt. Men Laura insisterede på, at vi spiste der hvor den søde tjener var, og hvor vi ikke skulle vente så længe på vores mad.

Vi er ikke så langt i vores turnering, den står 3 - 2 til Henning, og vi spiller til 5. Til gengæld spillede vi kort i går og jeg gik i seng som præsident, Henning røvhul og Kim arbejder.

Torsdag den 23.06.2005 - kl. 11.30:

Henning gik i seng i gård som præsident, og jeg blev røvhul i sidste spil..... øv.... Alle ungerne bader i poolen sammen med Lykke (en dansk pige som bor i en af de andre lejligheder) - det er helt utrolig hvad man kan med et par dykkerbriller og et par baderinge.

Dagens 2 nye ord er:

Kl. 15.30:

Henning og jer er lige i dette øjeblik blevet færdig med vores runde, og jeg vandt 5 - 4, måske ikke så fortjent, men jeg doublede på det rigtige tidspunkt og Henninge accepterede.

Kl. 01.00:

Er lige endt som præsident, og Kim har igen for anden dag i træk reddet "røven" i sidste spil, så Henning er endt som røvhul.

Det var så også dagen, hvor vil allesammen fik rigelig sol - så der skal passes lidt på i morgen.

Jeppe har i dag også forsøgt, at lave hul i væggen 2 gange det samme sted. Så nu har han et hævet øjenbryn og et hak over næsen. Vi har nu talt med ham om, at det måske er en dårlig ting at hoppe fra den ene sofa fra den anden. Godt nok er de blå mærker på benene fra børnehave væk, men til gengæld holder han gang i både knæ og hoved.

Fredag den 24.06.2005 - kl. 11.15:

Klik på billedet for at se det i stort format
Prinsesse Laura med blomster

Har haft en luxusmorgen - Jeppe og jeg tog til bageren, og så har vi bare hygget, leget og Henning har fået skrevet i gæstebogen. Nu er det pool-tid....... ses senere.

Kl. 22.45:

Har lige pakket og er klar til afgang i morgen. Mangler kun lige toiletsager og diverse småting.

Kim og jeg er startet vores backgammon runde og "Mister dobbeltslag" har slået til igen, så den står 4 - 1 til Kim :o(

Dagens 2 ord er byttet ud med dagens sætning:

Må jeg få regningen = molin vas racun

Kim brillede til alles fornøjelse nede på vores "stamværtshus", så både tjener og ejer var meget imponerede.

Sidder lige nu og spiller Røvhul, og Laura er endnu ikke faldet i søvn, så hun har hjulpet med at pakke og nu samler hun kort ind.

Kim nåede lige en aftenbadetur.

Kl. 00.30:

Henning præsident, Kim arbejder og jeg RØVHUL..... surt...

Lørdag den 25.06.2005 - kl. 10.20:

Nu har vi sagt farvel til Pjescana Uvala og vi har valgt at tage landevejen. Vi kører igennem en masse små byer, der er rigtig grønt alle vegne og man kan godt se, at de flere steder gør meget ved deres huse og bygninger - der er stadig spor af krigens ødelæggelser i form af skudhuller mv. Lige nu køre vi lidt i noget, som minder om små bjerge - det er både smukt og spændende.

I dag er også dagen hvor Sanne og Nicholai skal giftes. Lidt ØV ikke at være med, men det er jo deres bryllup og deres beslutning.

Dagen sætning:

Har de et bord til ... = Imate li stol za ...

Kl. 10.56:

Vi ændrer lige landevejen til bjergturen. Hernede går man ikke så meget op i vejafskærmning - men meget smukt må man sige det er - og så får man lidt kriller i maven, når der kun 2 meter ved siden af én, er en stejl bjergside ned til bunden.

Kl. 13.30:

Er nået til Jadranovo og har kørt lidt rundt i byen og Henning har fået brændt lidt dæk af. Sidder nu på en lille bæverding og skal have lidt at drikke og spise. Så finder vi stedet efter frokost og vi skal også gerne nå at bade lidt.

Kl. 21.30:

Vi har fået den fedeste lejlighed med aircon - og det ligner bare en million.

Vi havde lidt svært ved at finde lejligheden, det viste sig faktisk, at vi fandt det i første hug. Men vi kunne bare ikke kende det, for vi var lidt oppe og kører idet vejbeskrivelsen fra Novasol slet ikke passede og lige pludselig hang vi på en bakke - der holdt biler alle vegne, fordi kroatierne holdt badedag i vores lille by, og her smider man bare bilen, hvor det passer én.

Nå, så hang vi der på bakken og kunne hverken komme frem eller tilbage. Så Henning gav den gas, så der lugtede af brændt motor eller dæk.......... og det gør den stadig.

Nu er jeg jo rigtig god til at hænge der på bjergsiden - så skal der være et MEN - ja, så er det altså det. For vi kan ikke sætte en finger på boligen og den søde udlejer.

Vi har endnu ikke betalt for rengøring og skat, for det ville hun bare have i løbet af ugen og det obligatoriske depositum ville hun slet ikke have.

Kim har vundet vores omgang i backgammon (6) 5 - 3.

Laura og jer er ved at skrive postkort til farmor og farfar.

Der ligger ikke så mange butikker i nærheden - heller ikke en bager - og det bliver bestemt ikke mig, som tager bilen op til vores lille minimarked, så vil jeg hellere gå de 3 km.

Kl. 24.00:

Efter at have været røvhul i ca. 80% af vores spil i dag - ja så er jeg endt som præsident..... juhuuuuuu...... Kim blev til sin store ærgrelse RØVHUL og Henning blev ingenting (eller arbejder).

Ny vejbeskrivelse:

.... følg skiltet "NERIZ og ikke "NEZIS" - kør ligeud helt op for enden af vejen. Der drejes ikke til venstre på stikvejen. HUSK den skal have een over nakken op af bakken.

Udlejer bor der hvor der står: Apartsments - SV Jakov

Søndag den 26.06.2005 - kl. 17.45:

Laura har fundet den bedste isbod, vi nogensinde har prøvet. En vaffel med 2 kugler koster 8 kn. - vi er færdige med at købe is i papir.

Klik på billedet for at se det i stort format
Der leges med sæbebobler

Nu vil vi ned og udforske byen og få noget aftensmad.

Kl. 22.15

Jeppe fik et sværd forleden, som man faktisk kan lave sæbebobler med. Vi tog hul på det i dag, og det var rigtig sjovt, at lave og knalde de store sæbebobler.

Henning og jeg har spillet vores anden runde i backgammon og jeg tabte stort (6) 5 - 0 :o(

Kl. 00.50:

Ja, så blev jeg røvhul i det sidste spil, efter at have været arbejder i de sidste 10. Henning præsident og Kim arbejder.

Mandag den 27.06.2005 - kl. 22.00:

Her været en tur i Crikvenica og shoppe lidt badesko til mig og Laura samt diverse halskæder og armbånd til ungerne.

Regner med at vi på onsdag vender tilbage for at tage en sejltur ud til øen Krk og se på fisk i en såkaldt glasbåd - samt købe gave til mormor og morfar.

Har ellers brugt dagen på stranden og terrassen.

I morgen skal vi på tur til Nationalparken ved Plitvice søerne. Der skulle være en masse vandfald. Vi er lidt spændte på, hvor lang tid det tager at komme derud. Vi har regnet ud, at der er ca. 100 km, men ved ikke rigtig, hvor meget bjergkørsel der er.

Kl. 00.50

Kim råber: "Pis, pis, pis" og hopper rundt på hele terrassen. Han er blevet RØVHUL, jeg arbejder og Henning præsident, som han har været det meste af afternen.

Tirsdag den 28.06.2005 - kl. 20.50:

Har tilbragt en fantastisk dag i Nationalparken ved Plitvice-søerne.

Det var en køretur på ca. 2½ time hver vej, men det var det hele værd. Jeg har aldrig set noget så smukt, området er fyldt med søer og vandfald. Der er fodgængerbroer overalt, så man kunne komme godt rundt i hele området.

Klik på billedet for at se det i stort format
Kort over Plitvice (billet)

Vi startede med at tage en bus ud til det næste stoppested P3 - godt vi ikke tog helt ud til P4, for så var ungerne aldrig kommet igennem. Fra punkt P3 gik vi af små broer og stiger, hvor der var rigtig mange små vandfald at se på.

Det var en rigtig lang tur, der endte ved nogle eldrevne både, som tog os over den største sø i området. Det var en utrolig smuk tur og vi spiste frokost, da vi endelig nåede frem. Vi var blevet godt sultne, så menuen stod på cheeseburgere og pommes.

Så gik turen videre til parkens højeste vandfald, som var på 78 meter. Det var nok den smukkeste tur af hele området, som vi besøgte. Der var en masse små vandfald, blå og klare søer, hvor fiskene "stod" i hundredevis.

Jeg tror ikke, jeg før har hørt disse sætninger så mange gange:

"Neeej hvor er her flot....
"Neeej hvor er her smukt
"Godt, at vi tog denne tur
"Moar, se alle fiskene
"Far, har du nogensinde set så mange fisk ?

Entreen til parken kostede 80 kn. for voksne - børn fra 0 - 6 år var gratis og fra 7 - 12 år kostede det 40 kn. dette beløb dækkede kørsel med diverse busser og sejlads med diverse både.

Vi var glade for, at vi var der tidligt på sæsonen, for der bliver nok lidt overfyldt i højsæsonen. Hvis man ikke har små børn med, så bør man måske tage bussen helt ud til P4 - og følge H ruten, så tror jeg man mere vil føle, at man har stedet for sig selv. For alle pensionisterne stod af samme sted som os på P3.

Flere billeder fra Plitvice:

Klik på billedet for at se det i stort format Klik på billedet for at se det i stort format
Søerne og det flotte stisystem Plitvices højeste vandfald
Klik på billedet for at se det i stort format Klik på billedet for at se det i stort format
Tusindvis af fisk i det krystalklare vand En fantastisk tur

Kl. 00.05

Henning meddelte, da der var 2 spil tilbage, at han ville ende som præsident - var på det tidspunkt røvhul - endte alligevel som præsident. Kim gik fra præsidentposten til RØVHUL og jeg var lige oppe og snuse til præsidentposten i det anden sidste spil, men endte som arbejder.

Onsdag den 29.06.2005 - kl. 19.50:

Startede dagen med en dukkert ved vores egen strand. Tog til Crikvenica omkring 12.30, hvor vi købte billetter til en sejltur i en båd med "glasbund" - 80 kn. for voksne og 40 kn. for Kim.

Vi blev sejlet op langs kysten og derefter gik turen over til øen Krk, hvor vi skulle se på fisk og derefter havde vi en time for os selv på øen.

Klik på billedet for at se det i stort format
Kim napper en "mixed grill"

Det var lidt af en skuffelse det der med fiskene, for båden lå ikke stille, men sejlede stille og roligt langs kysten, men det var altså ikke godt nok. Ellers var det en dejlig sejltur.

Vi var godt sultne efter kun at have spist melon og gulerødder til frokost, så vi spiste på en dejlig restaurant, hvor den søde kvindelige tjener kunne tale engelsk..... det var helt rart.

Laura, Jeppe og jeg spiste blæksprutter og Laura og Jeppe spiste næste dem allesammen - de spiste faktisk flere end mig. Jeg synes, at lige pludselig får man bare nok..... men det var altså bare mig. Det smagte rigtig godt og Laura gik ikke i coma, selv om der blandt ringene lå små blæksprutter med arme og det hele.

Farmand fik fyldte kyllingebryster og Kim fik Grill mix og der var så meget, så hans STORE SORTE HUL I MAVEN BLEV HELT FULDT.

Derefter stod den selvfølgelig på dagens anden is, så vi næsten ikke kunne rokke med ørerne.

De har fantastiske isbarer hernede, ligesom jeg husker de italienske is i "gamle" dage, dengang jeg var barn.

Har næsten overholdt det der med mindst en is om dagen i hvert fald her i Jadranovo.

Torsdag deb 30.06.2005 - kl. 21.50:

Har haft en rigtig stranddag i dag, hvor der er blevet dykket og svømmet.

I morgen har vi lovet ungerne at tage en tur med en cykelbåd.

Dagen i dag blev også dagen, hvor Laura lærte at flette, en lang snor/bælte, som hun smed væk samme dag nede i byen.

Laura fik 2 fletninger med bånd og de holder endnu.

Dagen blev også den:

"Hvor det lykkedes Jeppe at smide sin "HULKbold" væk
"Lauras nyindkøbt halskæde gik i stykker :o(

Nå, men alt holder jo ikke evigt, det overlevede kun i 3 dage.

Kl 01.15:

Vi sprang vores Røvhulsspil over i går og spillede bl.a. 3-5-8 og 7 kabalen. Men i dag var vi tilbage. Jeg blev fortjent præsident ;o) Henning RØVHUL og Kim arbejder.

Regner med at det er mig og ungerne, som igen går til bageren, vil lige kigge efter Lauras flettede bånd en gang til - hun blev lidt ked af det.....

Fredag den 01.07.2005 - kl. 00.10:

Sidste dag i Kroatien, havde ikke andre planer en en "cykeltur" på havet. Det blev så ikke lige til noget for al sejlsport var indstillet idet, de mente, at der ville blive uvejr indenfor de næste 2 timer.

Så både Henning og jeg havde lidt dårlig samvittighed over, at vi ikke kom ud og sejle som lovet, og vi var samtidig ærgrelige over ikke bare at have gjort det i går.

Ungerne tog det meget pænt, men vi har også lovet dem en tur, når vi kommer til Spanien.

Uvejret kom først her til aften, efter vi havde spist, men da regnen var stoppet, trodsede vi blæsten og gik ned og spisten "den sidste is".

Alt - på nær tandbørsten og et par småting - er pakket, og klar til at komme ud i bilen. Har sat vækkeuret til kl. 07.00 og regner med afgang kl. 08.00

Udover at bruge dagen på badning, så har vi lakeret søpindsvin og lige fundet de sidste ting til Laura og Jeppes kufferter.

Laura er blevet rigtig god til at snorkle og har rigtigt øvet sig i dag - samtidig har hun også lært at lægge 13 kabalen.

Henning = præsident
Kim = arbejder
Malene = RØVHUL :o( ØV, ØV

Lørdag den 02.07.2005 - kl. 16.30:

Har været på farten siden 08.10 - stoppede lige ved bageren i vores lille by for at købe boller og berlinere m/chokolade til turen.

Har faktisk kun holdt i kø på vej ud af vores egen lille by - fordi de papnæser til vejfolk simpelt hen havde spærret vejen i begge regninger med 2 store lastbiler - måske skulle man have stoppet bilerne og omdirigeret dem til at køre en anden vej ud og ind af byen.

Efter store overvejelser blev vi til sidst omdirigeret af en stenet grussti - for man kan bestemt ikke kalde det en vej. Farmand måtte igen lave hjulspind, denne gang på et stenet vej, for ikke at gå i stå midt på en bakke, fordi vi havde en ny papnæse lige foran os, som ikke kunne finde ud af at køre bil.

Er på udkig efter en "måge", hvor vi kan få lidt at spise og holder et længere hvil.

Der har været ret meget kø i modsat retning - så vi er glade for, at vi er på vej hjem til Danmark og ikke skal sydpå.

Ved Tauern Tunnelen var der 13.45 en 4 km. lang kø i modsat retning - der holdt vi selv for 3 år siden - blot tidligere om morgenen, og i en endnu længere kø........ puha......... godt det ikke er os.

Kl. 03.30:

Er ankommet til målet.

Deltagere:

Klik på billedet for at se det i stort format
Deltagere: Jeppe (3), Laura (5), Kim (11), Henning og Malene (forfatter)

Opdateret d. 14.9.2005 Gå til toppen Du var besøgende nr. 26609 på vores site